Zdroj: http://www.hopsuk.cz/index.php?a=144  •  Vydáno: 17.1.2016 15:33  •  Autor: Jiří Belza

Výlet na Big-Wall 16.1.2016

Výlet na Big-Wall se opravdu podařil.

Už ve vlaku jsme upoutali pozornost celého vagónu a pro zklidnění jsme probrali nějaké ty uzly. Je super, že vlakem na Libeň to trvá cca 35 min. a cesta ke stěně je cca 15 min. pěšky - (při lehkém běhu 8 min. - vyzkoušeno). Po vstupu k recepci stěny tradičně zavládne chaos a počítání dětí a vstupného - ale obsluha je + - už zvyklá na kolínské lezce. Klíčky a čipy se kupodivu neztrácely a tak pohyb po Big-Wallu probíhal hladce.

Je vidět že malé lezce zajímá většinou bouldering - lezení bez lana na stěnách do 4,5m kdy dole pod stěnou jsou žíněnky.

A chválím zastánce lezení s lanem Tomáše Markova a Matyáše Chlada - klucí si pěkně zalezli v hlavním sektoru a nabrali i nějaké OS přelezy cest.

Na boulderingu si to užívali Kuba, Majda, Tomáš, Šíma, Anežka, Kája, Zdenda a Ondra alias Příbor. Cesty tečovaly hranice V3 boulderů což už je zajímavé. Menší děti lezly dětské bouldery označené Medvídkem a musím se přiznat, že jedna cesta označená medvědem byla těžká i pro mne ač jsem celý den strávil v pantoflích a lezečky byly v batohu nepodařilo se nám to přelézt i přes několik pokusů to prostě nepadlo.

Po boulderingu se děti přesunuly do lezecké posilovny a nevídaným výkonem překvapil Šíma, jenž trhal rekordy a každého trumfnul, ať už šlo o statický vis na dřevěných koulích (8cm) nebo na příčce provazového žebříku (hrazda) - s každým pokusem posouval hranice a pokaždé když ho někdo překonal si vzal svůj rekord zpět a tak se na hrazdě udržel v rekordním čase 3min. a 2 sec. a naprosto bezkonkurenčně překonal všechny asi o minutu.


Nebudu napínat a rovnou sem hodím pár foteček a nějaké to video. Tak se mrkněte.