Zdroj: http://www.hopsuk.cz/index.php?a=82  •  Vydáno: 29.5.2012 22:31  •  Autor: Běhy

Osud Pašinky se do týdne naplní

Toto je poslední šance podpořit snahu OSHK o záchranu Pašinky před majiteli, kteří by zcela jistě přinesli omezení veřejnému pohybu kolem skály a samozřejmě i lezení po ní.

Vážená lezecká veřejnosti,

Skála u Kohoutova mlýna tzv. Pašinka bude prodána již 5.6.2012. Komu a pro jaké účely se zatím neví. Výběrové řízení obálkovou metodou je vrtkavý podnik a jeho výsledek může být velmi překvapivý. Aby milovníky tohoto kolínského skalního skvostu a zázraku dohromady již nic nepříjemně v souvislosti s Pašinkou nepřekvapilo, založila 12.4.2012 sedumnáctka aktivních kolínských lezců občanské sdružení Horolezci Kolínska, které má v současné době jedinný zásadní cíl a to je odkoupit skálu U Kohoutova mlýna do svého vlastnictví a nadále na ní zajišťovat volné a bezplatné lezení pro všechny lezce bez rozdílu.

pasinka

Vyvolávací cena cca 2560 m2 velkého pozemku se skálou a turistickou vyhlídkou je 27.000 CZK. Stav účtu sdružení je stále značně chabý. Nabídka musí padnout do 5.6., obálky budou otevřeny 11.6. v Praze. Mlynář se nevzdává. Kde kdo se snaží o leccos za účelem získání vlivu na budoucí dění na skále. Jednání napříč Kolínskými oddíly nadále probíhají, vychází z nich, že koupě skály zůstává ležet na bedrech sdružení. Opakujeme: Je to i na Vás!

Darujte prosím alespoň to jedno pivo (Euro, 30 KaČek) na záchranu skály před soukromníkem s nejasnými úmysly pro další generace lezců nejpozději do 4.6.2012.

Číslo účtu OS Horolezci Kolínska (Fio Banka):

2400260919 / 2010

Darovací smlouvy ke stažení (vyplnění smlouvy není nutnou podmínkou daru): .pdf .odt .doc
Pokud přes vše co jsme pro získání skály dosud udělali neuspějeme, budou částky vráceny darujícím, jestliže si to budou přát - dar je možné řádně ošetřit v darovací smlouvě, kterou je možné stáhnout výše. Dary dárců, kteří je nebudou chtít vrátit, budou po dohodě využity na financování lezeckého centra v Kolíně. Všichni dárci budou po ukončení výběrového řízení dle jejich přání zveřejněni, případně začerněni.

kluk_pilcak
Starostliví pánové na Pašinka klání 2011.

Více viz hopsuk.cz

Pár vzpomínek na Pašinka klání 2008 od LukyNa

Pašinka na Skalních oblastech

Tato prosba je zárověň i pozvánkou na 10. Horolezecké klání na Pašince 2.6.2012, které bude dost možná poslední.

klucik_poutnici
Odvážný poutník - časovka Horolezecké klání na Pašince 2011

Vřele děkujeme všem, kteří sdružení pomohli a ještě pomohou alespoň jednou desítkou k naplnění jeho cílů.

Věříme, že HORE ZDAR! bude znít na Pašince i v dalších rocích.

OSHK